Tuesday, May 30, 2006

Uutisia Suomesta

Suomi tulessa! Suomesta on kuulunut aika hurjia uutisia viimeviikkojen aikana:

  • ensin paloivan makasiinit &:-(
    Timppa ehti jo lähettää paikanpäältä sähköpostia ja epäillä roihua pelastuslaitoksen harjoitukseksi.
  • sitten ei tullut (taaskaan) kiekkokultaa, mutta kansa sai pönkittää itsetuntoaan viisuvoitolla &:-O
    taisivat olla lavat ja tilat valmiina kiekkoilijoille, mutta Lordi itse pääsi esiintymään hullaantuneille kansalaisille - ei kai heidän pyrotekniikallaan ole osuutta muihin uutisiin?
  • ja eilen roihusi Porvoon tuomiokirkko &:-(
    se jättää jo sanattomaksi!

Aika hurjia uutisia, toivottavasti meno rauhoittuu ennen kuin tulemme Suomeen kesälomille, eivätkä juhannuskokot leviä kulovalkean tavoin!

Samu

1 comment:

Anonymous said...

Ja Eput lauloi: "On viides päivä toukokuun..."

Perjantaialkuillasta päädyimme ravintola Loisteen (entinen 10th floor) terassille nautiskelemaan auringosta ja salaatista illan Lemonator-keikkaa vartoillessa. Yht'äkkiä talon pohjoispäädystä nousi sinitaivaalle synkkä pilvi, mikä nopeasti paljastui savuksi. Jossain palaa, jossain hyvin lähellä. Palohälyyttimiä ei kuulu, Sokos ei siis liene liekeissä, pikemminkin postitalo... tai makasiinit. Naapuripöytien vastaanottamat puhelinraportit vahvistivat epäilyt. Pari poliisiautoa ulvotti pillejään, mutta palokuntaa ei näkynyt eikä kuulunut. Tästä siis päättelimme sen jo olevan palopaikalla, meidän on siis turha kiirehtää.

Salaatin lopetettuamme päätimme lähteä katsastamaan tilannetta. Ilma kaupungin yllä oli yhä kirkas lukuunottamatta makasiineilta nousevaa pystysuoraa savuverhoa. Kiasman ja postitalon väliseltä kujalta kajasti liekkejä, sinnepäin suuntasimme mekin väkijoukon lailla kulkumme. Kiasman ympärille ja eduskuntatalon portaille oli kerääntynyt satoja ihmisiä katsomaan makasiinien kohtaloa. Yleinen ilmapiiri oli ajankohtaan nähden rauhallinen ja harras, toki muutama janoinen oli perjantai-illassa ennättänyt useammankin muistomaljan kurkkuunsa kumoamaan.

Poliiseja paikalla oli muutamia, palomiehiä samoin. Yksi suihkuauto vihmoi vettä makasiinien ylle. Kaikki näytti hyvin hallitulta, jopa harkitulta. Wappumellakoiden jäljiltä makasiinit oli aidattu jo alkuviikosta purkutöitä odottelemaan. Eihän yksikään pyromaani keskellä päivää tunkeudu suljetulle ja vartioidulle alueelle itseään toteuttamaan. Tämän täytyi siis olla viranomaisten järjestämä paloharjoitus, onhan autiotaloja ennenkin poltettu ammattivoimin, joskaan ei koskaan näin julkisella paikalla ja täysin ilman ennakkoinformaatiota.

Sammutustoimien voimistuessa savu alkoi saeta ja laskeutua matalammalle. Vetäydyimme lasipalatsin ravintolaan muistomaljoille. Täyteläinen punaviini, missä on aavistus savunhajua, sopi tilanteeseen mainiosti. Lepää rauhassa, lähtösi oli näyttävä ja ikimuistoinen.

Yön tunteina ja aamun mittaan mediasta tihkuvat tiedot huhuavat palon tulleen yllätyksenä viranomaisillekin. Täh? Tahallaan sytytetty? Sittenkin pyromaani? Ihanko totta? ... vai liekö totuus yhä tuolla ulkona.

... ja ei, en ollut sunnuntaiyönä Porvoossa.