Friday, May 05, 2006

Terveiset japanilaisesta koulusta

Tytöt menivät balettia katsomaan ja me puuhataan poikien juttuja isin kanssa.

Oskari kolvaa ledit, kondensaattorit, diodit ja vastuksetLäheisellä japanilaisella yläasteella oli avoimien ovien päivät. Olimme siellä yli kaksi tuntia. Siellä sai kokeilla paljon kaikenlaisia juttuja. Parasta oli oman elektroniikkalaitteen rakennus. Siitä tuli avauslukko minun huoneeseeni. Kolvasin siihen vastuksia, kondensaattoreita, transistoreja ja ledit. Se näyttää saako huoneeseeni tulla, se näyttää punaista ja vihreää valoa.

Oikea käärme!Biologian luokassa olimme myös pitkään. Tässä minulla on elävä käärme kädessani. Ja toisessa kuvassa hiiri. Tykkäsin myös sisiliskosta ja jättiläiskoppiksesta! Siellä oli myös kaloja, kilpikonnia, hämähäkkejä, sammakoita ja vaikka mitä.
Hiiri kutittaa!Kokeilin myös jousiammuntaa, shakkia ja junanohjauspeliä. Kemian luokassa näytettiin temppuja. Nesteet muuttivat väriä tai loistivat pimeässä, kerran yksi poika otti käteen kaasua ja siirsi sen liekkeihin, sytytti sen ja sytytti palavilla käsillään kaasuliekin. Minä sain kuusi pussia eriväristä limaa.

Isi ihmetteli, kun yläasteella kukaan ei osannnut puhua englnatia. Paitsi kaksi poikaa. Ja me taisimme olla ainoat länkkärit koko tapahtumassa. Japanilaisia oli varmaan pari tuhatta.

Oskari
Posted by Picasa

No comments: