Saturday, June 24, 2006

Joulupukki Yokohamassa Juhannuksena

Satula korkeallaRantabulevardi!Joulupukki mainostaa China Townissa juhannuksena!Navigaattori ja juomapullotelinePerun pahat puheeni - osittain. Kyllähän täältä Suur-Tokiosta sentään löytyi rantabulvardi. Hieman sinne vain oli matkaa. Mutta koska olen tunnettu lauantaipyörräilijä, päätin käydä kurkistamassa miltä Yokohama, rantabulevardi ja China Town näyttävät.

Matkalla ei tietysti huomannut missä Tokio vaihtuu Kawasakiksi tai Kawasaki Yokohamaksi, ellei olisi tiennyt että välissä virtaa joki. Muuten tiet, talot ja asemat muistuttivat toisiaan harvinaisen paljon.

Karttakaan ei ollut tarkin, mutta kun näin Landmark towerin horisontissa tiesin polkeneeni oikeaan suuntaan. Landmar Tower on kai Japanin korkein rakennus, ja olihan se vähän satulaani korkeampi.

Rantabulevardi ja puisto olivat viihtyisiä, mutta vesi satama-altaassa samanlaista kuin Helsingissä kolera-altaassa &:-( Laivalla olisi päässyt vaikka Vancouveriin, kutkuttava ajatus.

Poikkesin tietty tarkistamassa Chinatownin, joka oli viihtyisä. Kun mutustelin katkaravun liha piirakkaa, huomasin vastapäisen talon seinällä tutun hahmon, joka ei kyllä oikein kuulunut helteiseen juhannukseen Yokohamassa. Joulupukkihan se siinä mainosti palveluitaan (ehkä?) tasan väärään vuodenaikaan. Mutta jo olet pukkia vailla, soita Yokohaman suunta 641 0779...

Paluumatkalle ostin kaksi purkillista jäätä ja kaksi litraa vettä. Riittivät juuri. Jostain pikkuputiikista ostin puolimatkassa banaanin, ja on siinä kaupan sedällä kertomista, kun hullu gaijin polkee ilman paitaa, ostaa banaanin ja jatkaa matkaansa Tokio-Yokohama-Tokio, sen verran sentään osasimme kommunikoida että kaupat teimme ja reittisuunnitelmaa nauroimme.

Navigaattori teki tepposen kotiintulomatkalla. Luulin tietäväni missä olen, mutta teinkin pienen koukkauksen kun vastaan tuli rautatie, josta ei päässyt ylitse eikä alitse vaan jota täytyi kiertää.

Nyt suihkuun. Hauskaa juhannusta kaikille!

Samu



Posted by Picasa

No comments: