Wednesday, February 21, 2007

Kasvihuoneilmiö ja ilmastointikonehuone

Pilvenpiirtäjän ilmastointikonehuone tupruttaa vesihöyryäIV-konehuone on kerrostalon kokoinen!&:-(Ihmettelin aamulla ympäristöministerin käsitystä oikeudenmukaisesta päästöjen leikkaamisesta. "... jaetaan tämä taakka sitten oikeudenmukaisesti niin, että joillekin se on varmaan suurempi kuin joillekin..."
EU:n ympäristöministerit sopivat Kioton jälkeisestä päästörajoituksesta (Yle24.fi ti 20.2.)

Ei ole siis oikeudenmukaista, että Suomen energiavaltainen teollisuus vähentää päästöjä yhtä paljon kuin muut. Siis ei ole oikeudenmukaista, että kaikki vähentävät 20%. Jos energiavaltainen teollisuus vähentää alle 20%, vähemmän energiaakuluttavien täytyy kaikkien vähentää reilusti yli 20%. Vai olisiko kyseessä kristillinen tasajako - sulle lyhyempi ristin puu, mulle pidempi!?

No ainakaan Suomi ei jättäytynyt EU:n kannan ulkopuolelle, kuten kauppa- ja teollisuusministeri olisi halunnut! On se sentään edistystä. Saksalainen autoteollisuus, USA ja monet muut vastustavat vielä päästöjen leikkaamista, mutta jonkun on näytettävä esimerkkiä. Australia kieltää hehkulamput, toivottavasti siitä on enemmän hyötyä kuin japanilaisten hybridiautoista, joiden elinkaaren energiankulutus on kovempi kuin polttomoottorriautojen...

Täällä Tokiossa on ilmeisesti tulossa historian ensimmäinen lumeton talvi. Ensilunta on jo odotettu pari viikkoa pidempään kuin koskaan ennen, mutta nyt on jo ruvettu odottamaan kirsikankukkia. Paikallinen ilmatieteen laitos on tilastoinut säätä 130 vuotta, ja aina aiemmin on lunta satanut Tokiossa edes kerran talvessa.

Ammulla oli kamera mukana, ja pysähdyin kuvaamaan kuinka pilvenpiirtäjä vaatii lämmitykseen/jäähdytykseen kerostalon kokoisen ilmastointikonehuoneen, jonka ohi pyöräillessä aina putoilee sadepisaroita naamalle...

Arvatkaa mitä puoluetta äänestän!

Samurai

Mr Everybody knows that something should be done but waits for Mr Somebody to make the first move. Mr Anybody could actually do it, but it seems that Mr Nobody will do it!

1 comment:

ROSA said...

Kyllä sittenkin satoi lunta muutama hiutale tänäkin talvena...

http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUST74426