Sunday, April 06, 2008

Topi ja Liisa Tokiossa

Tervehdys Tokiosta

Olemme olleet Riikan, Samulin, Oskarin ja Auran luona jo 3½ viikkoa ja huomenna aamulla palaamme Suomeen (varmaankin isäntäväki huokaisee helpotuksesta...).

Tällä kolmannella Tokion matkalla olemme matkustelleet aikaisempaa enemmän. Riikka opasti meidät kolmeksi päiväksi tutustumaan Hiroshimaan, jossa asuimme mukavassa hotellissa ja kävimme temppeleissä ja museossa, jossa olivat nähtävillä sanoin, kuvin ja esinein atomipommin aiheuttaman tuhon kauheudet. Hiroshimasta menimme junalla kahdeksi päiväksi Kiotoon, jossa majapaikkamme oli upea vanha ryokan eli majatalo, jossa nukuimme tatamilla kaikki kolme rinnakkain samassa huoneessa. Sopu antoi sijaa ja me vanhuksetkin pääsimme aamulla ylös tatamilta (Liisa on joogannut 30 vuotta, joten hänen pitikin päästä ylös - Topin "ylösnousemus" oli sitten jo ihme!!).

Ostimme Suomesta Japan Rail Passin, jolla saimme matkustaa junalla viikon aikana niin paljon kuin ehdimme. Kävimme perjantaina Riikan ja lasten kanssa vielä Kamakurassa, vaikka olimme siellä jo aiemmin käyneetkin, mutta junapassia piti käyttää viimeiseen asti.

Kalatorilla oli kaloja vaikka maailman loppuun asti. Vaikea uskoa että kaikki ehditään syödä päivässä ja seuraavana aamuna myydään taas tuoretta.

Haikein mielin lähdemme aamulla kohti Poria. Matkakokemuksia muistelemme varmasti vielä pitkään, kun katselemme satoja valokuvia, joita matkan aikana kertyi.

Riikalle suurkiitos matkalaukkujemme pakkaamisesta. Taas tuli ostettua (liikaa) kaikenlaisia matkamuistoja ja Japanin erikoisuuksia, joiden pakkaaminen on meille aina yhtä vaikeaa.

Sayonara Tokio ja Japani!

Seniorit Topi ja Liisa

No comments: