Friday, March 02, 2007

Tokio on taksien luvattu kaupunki

Juutuin aamulla taksiruuhkaanTakseja joka suunnastaVoisin lyödä vetoa, että Tokiossa on enemmän takseja kuin Suomessa autoja. Mutta en tiedä mistä tarkistaisin niiden lukumäärän.

Aamulla jonotin liikennevaloihin, ja huomasin olevani keskellä taksiruuhkaa. Eikä kyseessä ole bussikaista, koska sellaisia ei tässä maassa tunneta...

Vuosi sitten maaliskuun lopulla otin kuvan, jossa takseja kulkee joka suuntaan.

Jos minulla olisi ollut kamera mukana kun tulin firman 70-vuotisjuhlista, olisin saanut yhteen kuvaan yli sata taksia. Täytynee käydä joku ilta Shimbashin asemalla ottamasa moinen kuva. Se on ollut ainoa kerta kun minulla on ollut vaikeuksia saada taksi! Kaikki taksit kieltaytyivat ottamasta kyytiin, ja viittoivat jonossa eteenpain. Kun jonon alkupaa lopulta muutaman nurkan takaa löytyi, pääsin sujuvasti kotiin.

Yleensä tässä kaupungissa saa taksin alle minuutissa, kun vain heiluttaa kättään kadun varressa. Sateella voi joutua heiluttamaan yli minuutin, kun halukkaita asiakkaita on enemmän.

Kerran olen nähnyt Mersu-taksin, kerran Volvo-taksin, muuten lähes kaikki ovat tuollaisia Nissaneita ja Toyotia, joita ei erota toisistaan.

Niin, ja kaikkia aja vanha ukko. Niin vanha, että osalta pitäisi ottaa ajokortti pois. Kerran pysäytin auton ennen aikojaan, kun huomasin, että ukonhöppänä yritti pyyhkijöitä viipottamalla ja pitkien valojen avulla nähdä paremmin hämärällä kujalla (jossa ei satanut). Eivätkä vanhat äijät tietenkään ymmärrä englantia. Sendaizakaue onegaishimas!

Samurai

No comments: