Thursday, January 31, 2008

Iltasatu

Ah,

Koko perheellä oli rauhallinen hetki, kun Oskari luki Auralle iltasatuja.

R&S

Sunday, January 20, 2008

Hie Jinja temppeli

Kävimme aurinkoisen päivän kunniaksi kävelyllä Hie Jinjan temppelillä. Paikka oli juuri sellainen keidas suurkaupungin keskellä, joihin Samuli aikanaan ihastui ennen kuin houkutteli perheensä Japaniin.

ROSA

Elintasokuilu

Vaaleanpunainen talo lienee ainakin amerikkalainen unelma. Tämä japanilainen versio edustaa enemmänkin tuttua Tokiolaista asumisen ahtautta, kuin amerikkalaista unelmaa.

Melkoisena kontrastina on pääministerin virma-asunto, jossa taitaa olla tilaa useampi tuhat neliömetriä.

Samu

Tuesday, January 15, 2008

Setagaya Boroichi

Olin tänään Tokion Setagayan alueella pidettävässä
katumarkkinatapahtumassa. Kahden päivän ajan on paikalla "villiä kirpparimeininkiä" ja voi tehdä vaikka mitä löytöjä!! Otin kuvia ja katselin tarjontaa...

Nämä markkinat ovat vain kaksi kertaa vuodessa, tammikuun 15.-16. päivä sekä samat päivät joulukuussa. En ollut ennen käynyt, mutta tänä vuonna päätin reissata sinne hyville apajille. Löysinkin mielestäni aika mahtavat hankinnat: valkoinen, silkkinen hääkimono seinää koristamaan ja Oskarille samoin koristeeksi poikien karppikuvioitu
silkkikimono. Lisäksi ostin vielä vihertävän silkkisen obin (kimonon vyö), joka oli molemmilta puolilta kuvioitu. Suurin osa oli kirjaultu vain toiselta puolelta, tai jopa osassa keskellä puuttuu kuviointi, koska se ei vyötärölle kiedottaessa näy. Samulille ostin vielä kivan silkkisen "kotikimonon", jos se vaikka sattuisi sopimaan.

Kaikki ostamani tavarat olivat tietenkin käytettyjä, tai niin kuin nykyään sanotaa, vintagea! Hinnat olivat ihan kohtuulliset - Oskarin maksoi kimono kokonaiset 500 Y eli reilu 3 euroa!! Muualla "virallisissa kaupoissa" nämäkin olisivat varmaan maksaneet tuplasti.

Onnekkain Tokio-terveisin Riikka (olen niin happy ostoksistani!!)

Saturday, January 05, 2008

Manga ROSA

Sain joululahjaksi hauskan kirjan nimeltä Manga Clip Art. Opin että tietokoneellakin voi tehdä mangaa. Tein isin kanssa tämän hauskan kuvan, siihen meni ainakin 4 päivää.

Kirjoittanut: OSKARI.

Posted by Picasa