Wednesday, July 12, 2006

Forza Italia!

Campioni del MondoForza ItaliaSamu kujallaRiikka sillallaSaavuimme eilen Roomaan parahiksi maailmanmestaruus-juhliin. Ensin nauroimme pimeille taksikuskeille, jotka yrittivät ehdottaa 3 kilometrin hinnaksi 28-35 euroa. Virallinen taksi ajoi saman matkan 6-8 eurolla. Taksi ei päässyt perille asti, vaan jätti meidät johonkin kadunkulmaan, jossa juuttui ihmismassaan. Katselimme hieman lippujen heiluttelua ja raahasimme matkalaukun hotellille. Respasta kysyimme missä juhlat ovat, ja yövahti opasti meidät juuri siihen mihin taksi oli meidät jättänyt. Suunnistimme takaisin, ja päädyimme Palazzo Chigin sivukadulle. Kamerat oli suunnattu ylös ja aina välillä ikkunasta kurkisti joku pelaajista, välillä pelipalloa, lippua tai pokaalia heiluttaen! Kadulla laulu raikasi ja liput liehuivat. Kohta koko joukkue ilmestyi edessämme seisseen kaksikerroksisen bussin avokatolle. Pokaali kiilsi, shampanja roiskui ja kansa hurrrasi. Uskomaton fiilis! Lue lisää www.corrieredellosport.it tai tilaa meiltä kotivideo (jonka editoimme Tokiossa)!

Aamulla kiertelimme keskustaa ja aistimme Rooman ilmapiiriä. Joka paikassa liehuivat Italian liput, lehdet herkuttelivat voittojuhlilla ja jalkapallo-rekvisiittaa myydään turisteille (ja paikallisille) kaikkialla.

Kujat ovat yhtä kapeita, talot jopa hieman ränsistyneempiä, lämpötila yhtä kuuma ja kadut likaisempia kuin Tokiossa, mutta jotenkin Rooma on kotoisampi ja kiehtovampi kuin Tokio. Ehkä syy on eurooppalaisessa kulttuuriperinnössä? Tai siinä, että Tokio on tuhoutunut maan tasalle kaksi kertaa viimeisen 80 vuoden aikana?

Nyt lähdemme etsimään jonkun suojaamatonta wlan-yhteyttä, jotta saamme tämän blogattua.

Samu ja Riikka

Voihan sitä 10-vuotishäämatkan näinkin aloittaa.

Riikka
Posted by Picasa

Saturday, July 01, 2006

Samaan aikaan toisaalla

Kotimaani ompi Suomi!
Tuskin tarvitsee selittää miksi minäkin lennän huomenna lomalle Suomeen!

Samu
Kohta saadaan raparperipiirakkaa Mummolan takapiha on vähän erilainen kuin Tokion takapiha! Posted by Picasa

Järjestyssäännöt koulun kentällä

Voi jos tänne pääsisi lasten kanssa telmimään!Onko mitään mitä saisi tehdä!?!?Ja lisää kieltoja.Japanilaisissa kouluissa on yleensä hienot pihat. Ja kyllä ne tietysti pysyvätkin hienoina, kun ne on aidattu ja pidetään lukittuina iltaisin, viikonloppuisin ja lomilla. Urheiluseurat sentään käyttävät kenttää viikonloppuisin. Mutta eihän lasten tietysti pidä saada tulla leikkimään miten huvittaa ja milloin huvittaa. Ei tässä tasapäistetyssä laumayhteisössä...

Eikä pihassa saisi tehdäkään ihan mitä huvittaa:

Kaikki pelaaminen/leikkiminen koulun pihalla on EHDOTTOMASTI KIELLETTY

  1. Pesäpallomailojen käyttö
  2. Rullaluistimien, Rullalautojen tai Potkulautojen tuominen
  3. Pyöräileminen
  4. Kouluun tuleminen polkupyörällä
  5. Koulurakennukseen meneminen
    (Ei voi olla totta!? Tämän täytyy olla välituntisääntö!?)
  6. Jalkapallomaalien käyttäminen
  7. Koripallojen donkkaminen
  8. Syöminen tai juominen (mukaanlukien purukumi)
  9. Kasvien, Kalojen tai Eläinten vieminen

Niin ja aikuisille on omat sääntönsä, koska piha on tartania, siellä ei saa käyttää korkokenkiä, ajaa autolla ja tulen käyttämistä pitää välttää...

Kuka vielä ihmettelee miksi nintendot, playstaytionit, dvd:t ja muut vempaimet on keksitty Japanissa?

Samu

ps. eläköön Arvo Ylppö ja Tahko Pihkala!
sp




Posted by Picasa