Saturday, April 29, 2006

Hula-tunti

Auran hula-lanteet keikkuvat

Aloitin vähän aikaa sitten uuden harrastuksen!! Tässä on kuva hula-tunniltani torstaina 27.4. eli eilen! Olen kuvassa takana oikealla ja minulla on uusi hula-hame jonka opettaja Marsha on tehnyt... Muut lapset kuvassa ovat myös meidän koulusta.


Hauskaa vappua!!

Aura
Posted by Picasa

Wednesday, April 19, 2006

Tokyo 1906!?

Missä kaupunki loppuu?Millainen mahtoi olla Tokio 100 vuotta sitten? Istun junassa ja katselen vieri viereen rakennettuja isompia ja pienempiä kerrostaloja, jotka eivät lopu vaikka juna on kulkenut yli puoli tuntia.

Missään ei ole tilaa kasvattaa mitään!

Miten Tokio toimi 100 vuotta sitten, kun ihmiset olivat riippuvaisempia peruselinkeinoista? Paljonko asukkaita oli? Missä olivat riisipellot? Entä kalastajakylät? Joko rautatie yhdisti kaupungit ja kuljetti ihmismassoja? ...

Samu

kuva Yann Arthus-Bertrand

Sunday, April 16, 2006

Koiruuksia!!

LumikkiOnko koirasi kyllästynyt olemaan oma, karvainen itsensä? Haluatko suoda lemmikillesi hieman vaihtelua?
Koirille on omien kauneushoitoloiden lisäksi myös vaatekauppoja, joista voit valita lemmikkisi luonteelle sopivan asusteen... tai asustaa karvaisen kaverisi omaan tyyliisi istuvaksi! Miten olisi Lumikki?

Futari
Tai oletko Japanin futisjoukkueen fani? Kesän MM-kisojen kunniaksi valikoimissa on tietenkin myös futisasu urospuolisille kannattajille.

Minulta on muuten tiedusteltu, voiko Suomessa ollenkaan pitää koiria, sillä nehän paleltuvat kylmässä talvessamme! Kovin harvoin olen kuitenkaan nähnyt suomalaiskoiria asustettuna kiireestä kantapäähän...

Voi kun pikku jalkoja väsyttää...
Ja jos Tokion pitkät välimatkat ja rasittavat ruuhkat väsyttävät pikkuystävän, on lemmikille kehitetty oma matkaratas, jossa kelpaa ottaa päiväunia emännän tai isännän hoitaessa kyydityksen! Tämä malli on erityisen kätevä sadesäällä, jolloin kurakaan ei ole ongelma!

Terveisiä kaupungista, jossa koirille on kaupan vaippoja kotioloihin ja koirapesuauton voi tilata kotiovelle - Samu näki eilen ison, mustan tanskandogin, jolla oli pinkit kynnet!

Riikka


Myöhemmin ilmestynyt myös juttu Koiruuksia osa 2 Posted by Picasa

Saturday, April 15, 2006

ASIMO

Kaverukset Oskari ja ASIMO
ASIMO on ihmisrobotti. Se osaa seisoa yhdellä jalalla, kävellä eteen- ja taaksepäin, matkia ihmisen liikkeitä ja vaikka mitä. Kävimme tänään katsomassa 3 kertaa ASIMOn esiintymisen Hondan Welcome Plazalla. ASIMO esiintyy siellä kolme kertaa joka päivä. Ilmaiseksi!

Ostin pienen ASIMOn pienoismallin, jonka kädet, jalta, polvet, nilkat ja pää liikkuvat niin kuin oikella ihmisellä.

Näin ensimmäisen kerran, kun olin käymässä Tokiossa viime vuonna. Se oli silloin Roppongi Hillsissä. Näin sen siellä syksylläkin, mutta sitten se katosi.
Oskari matkii ASIMOA vai ASIMO matkii Oskaria?Nyt sama ASIMO on Hondan Welcome Plazalla ja voin käydä koska vain katsomassa sitä.

Kokeilin myös prätkiä ja avoautoa. Se oli kivaa. Eniten pidin sinikeltaisesta prätkästä, koska siinä oli vauhtisalamat.

Oskari
Posted by Picasa

http://www.honda.co.jp/ASIMO/gallery/movie/01.html

Thursday, April 13, 2006

Asumisen ahtautta

Fillari ja sateenvarjot rappukäytävässäEn jaksa olla ihmettelemättä japanilaista rakentamis- ja asumiskulttuuria.Ahdasta on! Talot rakennetaan niin ahtaiksi, että sateenvarjot pitää kuivattaa ja säilyttää rappukäytävässä, pyöräkellareita ei ole vaan pyörät säilytetään rappukäytävissä, parvekkeilla tms.

Ja talot rakennetaan niin lähelle toisiaan, että suomalaista ahdistaisi. Talojen väli on on yleensä n. puoli metria tai alle. Jotta ikkunoista ei tarvitsisi katsella vastapäisen talon seinää, tehdään ne maitolasista, jolloin kapeaan kuiluun (ehkä) eksynyt valo pääsee asuntoon.

Jotkut talot ovat niin kapeita, että kädet ylettyvät seinästä seinään, talon ulkopuolella! Autotallit ovat luonnollisesti yhtä kapeita, ja Suomessa niin naurettavilta näyttäneet Suzukin pikkupakettiautot ovatkin yhtäkkiä aivan perusteltuja.

Sen siitä saa kun ahtaa 25 miljoonaa ihmistä suur-Helsingin kokoiselle alueelle ja 125 miljoonaa ihmistä Suomen kokoiselle alueelle. (Katso vaikka myöhempi juttu.)

Samu
Posted by Picasa

Monday, April 03, 2006

Kevättä ilmassa

Väkeä kuin pipoa

Japanissa kukkivat kirsikankukat ja kevät on pitkällä. Japanilaisille HanamiPipot muttei väkeä tuntuu olevan samanlainen pitkään odotettu kevään piknik-kauden avaus kuin suomalaisille vappu. Mitä siitä vaikka kylmä alkaa tulla heti jos aurinko menee pilveen tai alkaa laskea, kunhan saadaan virallisesti porukalla juhlia kevättä!

Samaan aikaan Riikka ja lapset ovat olleet kolmen viikon kevätlomalla Suomessa. Yyterissä ei ollut vielä rantakeleistä tietoakaan, mutta keväthangistakin riitti iloa! Onhan välillä tietysti loskaakin ollut, mutta paljon ovat ehtineet Suomen kevättalvesta nauttia!


SamuPosted by Picasa

Aloitamme blogin

Muista pestä kädet!Koska kaikki aina kyselevät mitä meille kuuluu, ja usein pitää vastata samaa asiaa, päätimme pistää pystyyn blogin, johon keräämme kuulumisiamme ja valokuvia matkamme varrelta täältä Tokiosta.

Riikka
Oskari
Samuli
Aura


Pahkala Posted by Picasa